skip to Main Content

logo

Το λογότυπο της LEGHORNGROUP σχεδιάστηκε από τον Luciano Grapsa, ιδρυτή και σημερινό πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας.

Η εικόνα

Επεξεργασμένη περίτεχνα στην σχεδίαση και στο περιεχόμενο, η εικόνα που υπάρχει στο σήμα της LEGHORNGROUP ανακτά το στυλ της από τα σύμβολα και τις έννοιες των ζώων της μυθολογίας. Αντιπροσωπεύει μία εικόνα που αντανακλά εξουσία. Μυστηριώδης και επιβλητική, προσελκύει το βλέμμα και τη σκέψη εκείνων που το βλέπουν τα δύο ζώα που εμφανίζονται στο σχέδιο του λογότυπου:

  • το λιοντάρι, σύμβολο του θάρρους και της περηφάνιας και της δίκαιης δύναμης
  • το φίδι, σύμβολο της πονηριάς και της κακής δύναμης

Τα δύο ζώα αντιμετωπίζουν το ένα το άλλο και καταγράφονται ακριβώς την στιγμή πριν την πάλη τους. Αυτή τη στιγμή, όπου οι δυνάμεις τους φτάνουν στο σημείο της μέγιστης έντασης, φτάνουν στην καθολική ισορροπία τους: η ισορροπία μεταξύ του Καλού και του Κακού, μεταξύ του Γιν (Λευκό) και Γιανγκ (Μαύρο).

Αντιπροσωπεύει τον τεράστιο αγώνα χωρίς όρια που θα ακολουθήσει. Έναν αγώνα στον οποίο θα αναμετρηθούν οι δύο δυνάμεις και από την οποία βγαίνει μόνο ένας νικητής: Ubi maior, minor cessat, όταν εμφανίζεται ο ισχυρότερος, ο ασθενέστερος παραδίδει την θέση του.

Είναι αυτή η δύναμη, εκπληκτική και τρομερή όπως μόνο εκείνη της φύσης μπορεί να είναι, η οποία είναι η βάση του καινοτόμου πνεύματος που ανέκαθεν χαρακτήριζε την εταιρεία.

Η επιγραφή

Το όνομα “LEGHORN“, είναι το όνομα της πόλης του Λιβόρνο στην αγγλική γλώσσα.

Η προέλευση του ονόματος χρονολογείται από το 1978, έτος ίδρυσης της εταιρείας.

Σε εκείνο το έτος, τέσσερις φίλοι αποφασίζουν να αναλάβουν μαζί την περιπετειώδη διαδρομή μιας νέας επιχείρησης: Luciano Grapsa, Renato Porciatti, Claudio Gisonni, Marino Montanari και στη συνέχεια να συγκεντρωθούν στο σπίτι του Marino στο Montanari sto Antignano, μία περιοχή στην περιφέρεια του Λιβόρνο, για να αποφασίσουν  το όνομα της μελλοντικής εταιρείας που ίδρυσαν από κοινού

Όλοι συμφωνούν με την ιδέα του Marino, του παλαιότερου της ομάδας, το οποίο προτείνει για όνομα της νέας εταιρίας το LEGHORN SHIP SUPPLIERS.

Το 1980 ο Renato Porciatti αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα και να ανοίξει ένα εστιατόριο ” La Chetichella ” στο κέντρο της πόλης του Λιβόρνο. Το εστιατόριο έγινε το σημείο της βραδινής  συνάντησης των τεσσάρων σωματοφυλάκων, και σύντομα έγινε ένα σημαντικό σημείο αναφοράς στις ναυτικές παραδόσεις του λιμανιού της πόλης του Λιβόρνο.

Το 1981 ο Luciano Grapsa έχει την ιδέα και διορατικότητα, η εταιρεία να ειδικευτεί στην προμήθεια των σφραγίδων ασφαλείας για εμπορευματοκιβώτια, προϊόντα τα οποία ζητούνται συνεχώς από την αγορά. Ένας λόγος για τον οποίο η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε LEGHORN SUPPLIERS και, επίσης, αρχίζει να παράγει τις πρώτες μεταλλικές σφραγίδες ασφαλείας σε συνεργασία με άλλες εταιρίες.

Το 1990, τα άλλα δύο μέλη της εμφανίζονται αρνητικοί στην εξέλιξη της επιχείρησης και στην εξειδίκευση στις σφραγίδες ασφαλείας και πωλούν τις μετοχές τους στον Luciano Grapsa ο οποίος αισθάνεται τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρονται σε αυτόν τον τομέα.

Το 2006, η LEGHORN ίδρυσε μια νέα εταιρεία στο Βέλγιο με σύμπραξη με την εταιρεία “Perfra Belgium» που διοικείται από τον κ. Alex Le Clef και γεννιέται έτσι η LEGHORN – PERFRA.
Η Perfra Belgium ιδρύθηκε το 1962 από τον κ Albert Le Clef ο οποίος ήταν ο εφευρέτης της γνωστής  σφραγίδας ασφαλείας για τα τελωνεία και ταχυδρομεία: την “CRALUSEAL” και το “Craluplier”. Μέχρι το 1997, το σύστημα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο στον τομέα των ταχυδρομείων, των τελωνείων, από εταιρείες που προμηθεύουν με φυσικό αέριο και εταιρίες ηλεκτρισμού.
Στον τομέα των σφραγίδων που χρησιμοποιούνται με ένα σφιγκτήρα, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει πλέον ασφαλής σφραγίδα της ασφαλείας CRALUSEAL.
Η Leghorn-Perfra ήταν η πρώτη εταιρεία της Leghorn στο εξωτερικό.

Tο 2010 ιδρύθηκε στην Ελλάδα η Leghorn Hellas με τον κ. Κώστα Χαρατσάρη.

To 2014 Ιδρύθηκε στην Τσεχία η Leghorn Central Europe με τον κ. Ivo Popelka.

Το 2016 αποφασίστηκε από όλα τα μέλη η ενοποίηση όλων των ονομάτων για να δοθεί μεγαλύτερη αξία στην εικόνα της εταιρίας.  Το νέο όνομα είναι το LeghornGroup.

To 2016 ιδρύθηκε στη Μολδαβία η LeghornGroup (Μολδαβία) με την κα. Irina Anei και τον κ. Vasile Anei.

Το 2016 ιδρύθηκε στις ΗΠΑ η LeghornGroup (ΗΠΑ) με τον κ. Κώστα Χαρατσάρη.

Για να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα και να αναγνωρισθεί οριστικά η εταιρεία ως παραγωγός, ο κύριος  Grapsa αποφάσισε να αφαιρέσει τη λέξη “προμήθειες” από το όνομα και να αφήσει μόνο το LEGHORN.

Μέχρι σήμερα η LeghornGroup είναι μια λέξη,, και πάνω απ ‘όλα μια ομάδα εταιρειών με γραφεία σε διάφορες ηπείρους, η οποία εξακολουθεί να μιλά για τις αξίες που αποτελούν τη βάση της δημιουργίας της: την πίστη και την εμπιστοσύνη προς τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους πελάτες, η οποία μοιράζεται το περιπετειώδες ταξίδι των επιχειρήσεων, του επιχειρηματικού πνεύματος, για να οδηγήσει την εταιρεία σε νέα επιχειρηματικά σενάρια και να της παράσχει περισσότερους και νέους πόρους και λύσεις για να προσφέρει νέα και σημαντικά προϊόντα στην αγορά.

GRAFIC HISTORY OF THE LOGO

LeghornGroup Logo Evolution

Search